De trainingen

OVERWERKEN:

De les OVERWERKEN vindt altijd plaats op de maandag en donderdagavond. De les is een mix van o.a. bootcamp en strongman/woman workouts. De Flijmscherpe indoorlocatie aan de Keileweg is het rauwe decor van deze avond, waarbij er in een ontspannen sfeer het uiterste van je wordt gevraagd. Tijdens deze les blijven we op een centrale plek waardoor het een ideale les is voor zowel beginners als gevorderden. 

RUGGENGRAAT:

RUGGENGRAAT is de algemene term voor de verschillende trainingen op zaterdag. 

VURIG UURTJE:

Een concept waarbij Flijmscherp het uiterste van je lijf en mentale gesteldheid zal gaat vragen. Na een ontspannen warming up zal de klok op 60 minuten worden gezet. In dit uur zal je een serie oefeningen zoveel mogelijk gaan herhalen. De locatie, de trainingsmaterialen en het groepsgevoel zal een extra dimensie geven aan dit uur. Het Vurig Uurtje is een mooie test om je fysieke fitheid te testen. 

EEN RONDJE:

Tijdens de Urban Runs met Flijmscherp kun je vele andere sportieve Rotterdammers ontmoeten en bekijk je samen met hen de stad Rotterdam eens vanuit een ander perspectief. We lopen altijd circa 10km waarbij we na 5km een gezamenlijke break hebben met leerzame loopscholing.

We werken tijdens de runs altijd met 3 verschillende snelheidsgroepen die worden aangevoerd door onze Flijmscherpe tempomakers.

1e groep: Tempo 5.20 – 5.50 min/km, 2e groep: Tempo 5.50 – 6.20 min/km, 3e groep: Tempo 6.20 – 6.50 min/km

Het plezierige van deze verschillende groepen is, dat wanneer je een ander tempo wilt gaan lopen, je na de samenwerkingsoefeningen en de loopscholing kunt switchen van tempogroep.

BEACH BOOTCAMP:

Het geweldige strand van Hoek van Holland is ons decor van een heerlijke 'Beach Bootcamp'. Met het mulle zand, de duinen en de zee zijn er voldoende elementen om jezelf volledig uit te laten dagen. Tijdens de bootcamp zul je zowel in groepsverband als indiviueel oefening na oefening afwerken op Flijmscherpe wijze.

URBAN BOOTCAMP:

Tijdens een Urban Bootcamp starten we vanaf de Coolhaven, één van de locaties van Flijmscherp. Na een bak koffie of thee gaan we de straten van Rotterdam onveilig maken. Oefening na oefening zal volgen zowel individueel als in groepen. De basis van deze Urban Bootcamp is uiteraard hardlopen waarbij we nooit verder dan 500 meter per keer zullen afleggen.

AANMODDEREN:

Een looptraining van Flijmscherp in de vorm van trailrunning. Trailrunning is hardlopen op onverhard terrein waarbij genieten van de omgeving en de ontspanning voorop staat. Tijdens deze training wordt er ook aandacht besteedt aan techniek en zullen er stiekem altijd hoogtemeters worden gemaakt.

DRIELUIK:

We gaan het niet ingewikkelder maken dan het is. In totaal werken we drie diverse trainingen achter elkaar af tijdens 'DRIELUIK'. Elk uur een ander onderdeel en dus een nieuwe uitdaging. De trainingen kunnen o.a. varieren van Trailrunning, Circuittraining, Bokstraining tot Teamplay.

TEAMPLAY:

Een workout in teamverband. In groepen werken we een serie oefeningen in estafettevorm af. De tijd start bij oefening nummer 1 en als de laatste van de groep is gefinished met zijn workout stopt de tijd. Een training met een wedstrijdelement erin waarbij het groepsgevoel en de klok leidend zijn!